Voordeel van mediation

Mediation werkt in bijna elk conflict. Grote en kleine conflicten, voor zowel particulieren als bedrijven of overheden. Voorwaarde is dat beide partijen vrijwillig meewerken aan mediation. Mediation is geschikt voor alle soorten conflicten. Denk hierbij aan arbeidsconflicten, familiezaken (ook echtscheiding), burenruzies, consumentenzaken en verschil van mening met de gemeente of een andere overheidsinstantie.

Snel, goedkoper, meer commitment
Mediation is een vaak snelle manier om tot afhandeling van een conflict te komen. Bij mediation hebben beide partijen invloed op het resultaat. Samen met de mediator onderhandelt u over de uitkomst. Een bijkomend voordeel hiervan is dat mensen zich meer aan afspraken houden, omdat zij deze zelf mede hebben opgesteld. Daarnaast is het goedkoper dan een gerechtelijke procedure.
In sommige situaties biedt mediation uitkomst omdat u elkaar ook na de mediation nog regelmatig tegenkomt, zoals bijvoorbeeld in familiesituaties of echtscheidingen. De onderlinge verhoudingen zijn over het algemeen na een mediation namelijk beter dan bij een gerechtelijke procedure.
Voorwaarde voor dit alles is dat partijen bereid zijn met elkaar te praten.